اسدی پور گفت: انسولین به طور کلی کمبودی ندارد، اما در خصوص انسولین قلمی که بین بیماران دیابتی طرفدار بیشتری دارد، دچار کمبود هستیم.
دکتر علی اسدی پور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: انسولینهای قلمی از یکی از شرکتهای دانمارکی تهیه میشد که مدتی است خط تولید خود را به تولید انسولین جدید تغییر داده، به همین دلیل فقط یک سوم میزان درخواستی ما را تحویل داده است و به همین دلیل کمبودهای در این اقلام داریم.
وی افزود: بعضی از اقلام تولید داخل را داشتیم که تا اندازهای کمبود جبران شده و طبیعی است که مردم هنوز به این انسولینها عادت نداشته باشند و خواهان استفاده از انسولینهای قلمی باشند.
دکتر اسدی پور با بیان اینکه این کمبود فقط مربوط به یک برند خاص است، تصریح کرد: این شرایط را نمی توان کمبود انسولین دانست؛ بلکه کمبود یک برند خاص است.
وی بیان کرد: در این شرایط که امکان تهیه انسولینهای قلمی وجود ندارد، از مردم خواهش میکنیم، زیادی خریداری نکنند؛ به طوری که در بعضی موارد تعداد زیادی خریداری میشود و ممکن است، حتی تاریخ مصرف آن ها بگذرد.
دکتر اسدی پور افزود: اگر بیماران دیابتی رژیم غذایی مناسب و ورزش کافی داشته باشند، درصد بالایی از این افراد نیازی به تزریق انسولین نخواهند داشت؛ به طوری که موارد زیادی وجود دارد که با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، مصرف انسولین را کنار گذاشته اند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص کمبود شیرخشک نیز گفت: بعضی از اقلام شیر خشک مثل آپتامیل در بازار کم بود که به دلیل وضعیت کارخانه بود، اما طی شهریور خط تولید آن اصلاح شد و تا اواخر مهر وضعیت بهتر میشود.
دکتر اسدی پور با بیان اینکه وظیفه ما نظارت بر تامین دارو در داروخانه ها، بیمارستانها و مراکز درمان سو مصرف مواد است، گفت: تعداد داروخانههای کرمان از ۲۰۰ داروخانه به ۳۵۰ داروخانه افزایش پیدا کرده است و به دلیل اینکه از سیستمهای بازرسی مدرن استفاده می کنیم، وظیفه نظارتی ما از نظر تعداد بازپرس کمتر شده است.
وی با معرفی سامانه تی تک به عنوان یک سامانه نظارتی در زمینه غذا و دارو گفت: اگر ماحصل صحبت ما معرفی این سامانه باشد، ما رسالت خود را تا حد زیادی انجام داده ایم.
دکتر اسدی پور با اشاره به سامانههای مختلف غذا و دارو افزود: سامانه به روز رسانی داروها سامانه مهمی است که قبلاً قیمتهای داروها در سامانههای دانشگاهی بروز رسانی نمیشد و دولت ضرر میکرد، اما سامانهای در این زمینه در کرمان راه اندازی و در کشور ارائه شد که میتواند قیمتهای داروها را به روز رسانی کند.
وی تصریح کرد: همچنین سامانهی دیگری در خصوص کمبود دارو راه اندازی شده است که با استفاده از آن مدیریت داروها بهتر شد و کمبود دارو با سرعت بیشتری مشخص و رفع میشود.
دکتر اسدی پور با تأکید بر اینکه هر گونه صادراتی از فرآوردههای غذایی باید گواهی بهداشتی داشته باشد، گفت: در زمینه صادرات پسته گواهی بهداشتی در معاونت غذا و دارو صادر میشود که فقط در کرمان و رفسنجان و تهران انجام شده و مورد پذیرش اتحادیه اروپا است.
وی در تشریح دستاوردهای حوزه اداره غذا گفت: مشارکت خوبی با شورای امنیت و سلامت غذایی استان وجود دارد به طوری که استان کرمان پروژه تولید نان کامل را کلید زد و اکنون دوتا از کارخانههای آرد سازی ما آرد کامل و تعدادی از نانواییها نان کامل تولید میکنند.
دکتر اسدی پور یکی از وظایف معاونت غذا و دارو را نظارت بر مراکز تولیدی دانست و گفت: با پیگیریهای انجام شده، رنگهای سنتزی به طور کلی در کل کارخانجات استان کرمان حذف شده و به جای آن از رنگهای طبیعی استفاده میشود.
وی همچنین آموزش و اطلاع رسانی به مردم و افراد دخیل در تولید مواد غذایی را یکی از راههای مفید در راستای توسعه سلامت عنوان کرد.
معاون غذا و دارو در خصوص دستاوردهای این معاونت در دولت سیزدهم گفت: کسب رتبه اول کشوری مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص اعلام سامانهای کمبودهای دارویی در سال ۱۴۰۲ و کسب ۱۰۰ درصد امتیاز در جشنواره شهید رجایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از افتخارات این معاونت بود.