شناسایی بیش از ۴۰۰ بیمار مبتلا به تب مالت در استان کرمان

سخنگوی علوم پزشکی کرمان از شناسایی بیش از ۴۰۰ بیمار مبتلا به تب مالت در استان کرمان در سال گذشته خبر داد .

سعید صحبتی با اشاره به اینکه تب مالت شایع‌ترین بیماری مشترک انسان و دام در کشور ما و در منطقه خاورمیانه است، گفت: تشخیص و درمان این بیماری دشوار و طولانی مدت است و افرادی که به این بیماری دچار شوند گاهی چندین ماه با این بیماری درگیر بوده و با عوارض متعددی حتی عوارض روحی مانند افسردگی و بیماری‌های قلبی و مفصلی و اسکلتی درگیر می‌شوند.

وی با بیان اینکه بیشترین شیوع تب مالت از خردادماه تا اواخر تابستان است، ادامه داد: ارتباط مستقیمی بین مصرف فرآورده‌های لبنی آلوده و ابتلا به این بیماری وجود دارد و براساس بررسی‌های انجام شده در استان ما بیش از ۷۵ درصد بیماران شناسایی شده مبتلا به تب مالت سابقه مصرف لبنیات آلوده و یا تماس با دام آلوده را داشتند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به وضعیت شیوع بیماری تب مالت در کشور و استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: کشور ما در حوزه شیوع این بیماری جزو کشور‌های با آلودگی نسبتاً بالا محسوب می‌شود و استان کرمان نیز در سال گذشته هفتمین استان کشور از لحاظ تب مالت بود و بیش از ۴۰۰ مورد بیمار مبتلا به تب مالت در استان کرمان شناسایی شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین موارد بیماری در گروهی مشاهده می‌شود که مانند دامداران و چوپانان به طور مستقیم با دام‌ها در ارتباط هستند و یا شهروندانی که از فرآورده‌های لبنی سنتی استفاده می‌کنند، افزود: برخی از باور‌های غلط در سطح جامعه مانند خوشمزه‌تر بودن و خواص بیشتر لبنیات سنتی به این مسئله دامن زده و باعث شده که برخی به مصرف فرآورده‌هایی روی بیاورند که در شرایط بهداشتی تهیه نشده و آلوده است.

صحبتی با بیان اینکه افراد پس از چند هفته از مصرف این فرآورده‌های آلوده مبتلا به تب مالت می‌شوند، گفت: توصیه می‌شود افراد لبنیات خود را حتماً به صورت پاستوریزه و یا از مراکزی که اطمینان دارند شرایط بهداشتی آن رعایت شده تهیه کنند.

وی با توصیه به اینکه شهروندان شیری را که پاستوریزه نیست را حتماً جوشانده و زمانی که شیر به مرحله جوشیدن رسید حتماً ۳ تا ۵ دقیقه قُل بزند و پس از آن می‌توانند از مصرف آن اطمینان پیدا کنند، افزود: گاهی افراد از لبنیاتی مانند بستنی، پنیر و خامه سنتی استفاده می‌کنند که نمی‌دانند شیری که برای تهیه آن استفاده شده جوشیده شده یا نه و یا از نحوه فرآوری آن اطلاعی ندارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه نکته دوم در ارتباط با دامداران است، افزود: در دامداری‌های صنعتی خوشبختانه تمام موارد بررسی تب مالت و واکسیناسیون دام‌ها انجام می‌شود، اما در دامداری‌ها سنتی اگر غفلت شود ممکن است با آلودگی همراه باشد و واکسیناسیون دام‌ها انجام نشود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
دیوار شهر

دیوار شهر

به نام خالق مهربان و دوست‌داشتنی با سلام و درود فراوان حضور شما کاربر گرانمایه: باتوجه به سه دهه فعالیت در زمینه‌ی گردآوری بانک های اطلاعاتی تحت عنوان کتاب سبز که حاوی نام، آدرس و شماره تلفن مشاغل مورد نیاز جامعه بود ، اینک سامانه بزرگ «daftar118.ir» با طراحی و پیاده سازی پیشرفته ترین برنامه‌ ی روز IT و بهره‌گیری از متخصصین فرهیخته، جامع ترین بانک اطلاعات مشاغل را تهیه و هم‌اکنون در اختیار شما کاربر گرامی قرار داده است. در این سامانه کلیه اطلاعات مورد نیاز شما مربوط به هر شغل مهیا گردیده است، به نحوی که شما قادر خواهید بود کوتاه ترین دقایق ممکن به شغل مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید. امید است این خدمت کوچک نزد شما بزرگواران مورد قبول واقع گردد. دفتر ارتباطات مردمی نشریه و پایگاه خبری « دیوار شهر».

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا