سید مهدی طبیبزاده، عصر امروز در نشست تخصصی بررسی چالشها و فرصتهای سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان استان کرمان با بیان اینکه به دلایل متعددی استان کرمان راهی جز تکیه بر فعالیتهای دانشبنیان ندارد، اظهار داشت: متاسفانه کرمان دچار یک عقبماندگی مزمن تکنولوژیکی شده است.
وی با اشاره به اینکه کرمان قطب معدنی کشور است و بالاترین برداشت از معادن کشور در کرمان انجام میشود، گفت: معادن ارزشمندی در استان کرمان است اما زنجیره ارزش افزوده آن اجرا نشده است؛ زنجیره ارزش باید با شرکتهای دانشبنیان ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، با بیان اینکه کشاورزی کرمان به شدت غیر بهرهور است، ادامه داد: خیلی از کشتهایی که امروز در کشاورزی انجام میشود با توجه به مشکلات امروز و کمبود آب باید کنار گذاشته شود.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای دانشبنیان نتوانستند منابع مالی خود را تامین کرده و از امکانات و تسهیلاتی که برای آنها در نظر گرفته شده استفاده کنند، افزود: لازم است یک تحول جدی در حوزه دانشبنیان در استان کرمان ایجاد شود و این موضوع در دستور کار همه در استان قرار بگیرد.
طبیبزاده، با بیان اینکه استان کرمان در سال گذشته فقط از 81 میلیارد تومان از تسهیلات قانون جهش دانشبنیان استفاده کرده که با توجه به ظرفیتهای موجود عدد ناچیزی است، گفت: امسال 15 هزار میلیارد تومان اعتبار در قانون جهش دانشبنیان گذاشته شده که باید آن را جذب کرد.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی تعصب و تعلقی ندارند که منابع از استان کرمان خارج نشود، بیان کرد: این شرکتها اراده جدی ندارند تا منابع را در استان سرمایهگذاری کرده و از شرکتهای دانشبنیان و محصولات تولیدی آنها استفاده کنند.