مدیر پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی روستای صخره و دستکند میمند از مرمت و بهسازی مسجد تاریخی این روستای جهانی در شهرستان شهربابک خبر داد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، رضا ریاحیان با اعلام این خبر افزود: فضای داخلی مسجد، محوطه جلوی حسینیه و همچنین بخشی از شبکه معابر میمند در راستای اجرای طرح ساماندهی و مرمت فضاهای دستکند روستای جهانی میمند مرمت و ساماندهی شده است.
وی اظهار داشت: در طرح اجرا شده در مسجد روستای تاریخی میمند از مصالح بوم آور استفاده و تمام ضوابط سازمانی جهانی یونسکو نیز رعایت شده است.
ریاحیان بیان کرد: با توجه به اینکه مراسم جوشزنی (نوعی سینه زنی و عزاداری) یکی از مراسمهای آیینی ثبت شده استان کرمان به شمار میرود و روستای میمند یکی از مناطقی است که این مراسم به صورت پرشور در آن برگزار میشود بنابراین فراهم کردن زمینه برای هر چه بهتر برپا شدن این مراسم از ضروریات به شمار میرود.
مدیر پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی میمند گفت: مراسم آیینی جوشزنی سال گذشته در ایام محرم و صفر با حضور تعداد زیادی از عزاداران حسینی در روستای جهانی میمند برگزار شد.
روستای صخره ای میمند با ۴۲۰ کیلومتر وسعت در ۳۸ کیلومتری شهربابک از توابع استان کرمان واقع شده است.
میمند به عنوان روستایی صخرهای و دستکند (ساختار آن به دست انسانها در دل کوه و صخره کندهکاری شده است) یکی از مهمترین مکان های دیدنی استان کرمان است که با معماری عجیب و قدمت چند هزار ساله خود گردشگران ایرانی و خارجی زیادی را جذب این استان میکند.
این روستا در سال ۱۳۸۰ هجری شمسی با نام دهکده صخرهای میمند در لیست آثار ملی و در سال ۱۳۹۴ هجری شمسی با نام چشمانداز فرهنگی میمند در میراث جهانی یونسکو جای گرفت.
یکی از ویژگیهای مهم این روستا با این قدمت، مسکونی بودن آن است؛ جریان زندگی در میمند هنوز برقرار است.