آیت الله سید علی اکبر حائری یکی از عالمان و عارفان قرن معاصرِ کوهبنان به شمار میرود که منشا خدمات ارزنده و فراوانی در عرصههای مختلف بوده است.
آیت الله سید علی اکبرحائری که بیش از ۱۷ سال در شهرستان کوهبنان سکونت داشت، منشا خدمات ارزنده و فراوانی در عرصههای مختلف بود؛ به گونهای که این عالم ربانی باعث احیا و گسترش عزاداری سید و سالار شهیدان و روضه خوانی خانگی، برپایی جلسات قران و دعای هفتگی، کمکهای مومنانه، ترویج فرهنگ حسنه وقف، برگزاری یادواره شهدا، فعال کردن پایگاه مقاومت بسیج شهید رجایی و. بود.
وی در کنار فعالیتهای اجتماعی به ترویج فرهنگ اصیل اسلامی مبادرت داشت و در گفتار و کردار مبلغ واقعی اسلام به شمار میرفت.
آیت الله حائری در آبان ماه سال ۱۳۰۲ در محله مالمیر شهر یزد بدنیا آمد و در سن سه سالگی پدرش را از دست داد.
وی در هفت سالگی وارد مکتب خانهای در شهر یزد شد و حدود ۹ سال در مکتب خانه به تحصیل علوم دینی و اسلامی، فراگیری قرآن، حفظ قرآن، حفظ دیوان حافظ و اشعار شاعران برجسته مبادرت داشت.
این عالم ربانی در سن ۲۵ سالگی برای زیارت به عتبات عالیات رفت و در صحن مطهر سید و سالار شهیدان با یکی از علما هم سخن شد؛ لذا با تشویق او به حوزه علیمه کربلا رفت و به تحصیل علوم دینی مبادرت کرد.
آیت الله سید علی اکبر حائری حدود ۲۵ سال در حوزه علمیه کربلا به تحصیل علوم دینی و قرآنی، تدریس علوم حوزوی، تبلیغ و ارشاد، اقامه نماز جماعت در مساجد کربلا مبادرت ورزید و در این مدت با حضرت امام خمینی (ره) ارتباط داشت.
وی پس از ۲۵ سال اقامت در کربلا توسط رژیم بعث عراق دستگیر و اخراج شد و به ایران بازگشت و در شهر قم ساکن شد و بیش از پنج سال در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل علوم دینی شد.
آیت الله حائری به سفارش امام موسی صدر از طریق لبنان به کربلا رفت و حدود پنج سال در این شهر سکونت داشت تا این که دوباره همزمان با دوران دفاع مقدس از سوی رژیم بعث دستگیر و به همراه والده مکرمه اش از عراق اخراج شد و ایشان دوباره به قم هجرت کرد.
در سال ۱۳۶۵ بود که با درخواست امام جمعه وقت به کوهبنان سفر کرد و به عنوان امامت جماعت مسجد جامع کوهبنان به تبلیغ علوم دینی مبادرت کرد.
این عالم ربانی بیش از ۱۷ سال در شهر کوهبنان سکونت داشت تا این که در ۲۸ آبان ماه سال ۱۳۸۲ آرام و مطمئن از عالم فانی به عالم باقی پر کشید و با اصرار مسئولین و مردم شهرستان بدن مطهرش در شبستان مسجد جامع کوهبنان به خاک سپرده شد و آرام گرفت.
احداث ساختمان عظیم مسجد جامع کوهبنان با سبک معماری اسلامی و ایرانی، احداث مجتمع دینی و تبلیغی، تاسیس کتابخانه مسجد جامع به همراه سالن مطالعه، احداث ساختمان مجهز آشپزخانه در جوار مسجد جامع، بازسازی و توسعه خانه عالم، احداث ساختمان تجاری مسکونی به منظور درآمد پایدار برای مسجد جامع کوهبنان، فعال کردن پایگاه مقاومت بسیج شهید رجایی، احیای موقوفه روستای آشت آباد، تهیه زمین برای احداث مجموعه ورزشی، راه اندازی هیئت عزاداری مسجد جامع، احیا و گسترش جلسات قرآنی، روضه خانگی و… از جمله خدمات این عالم ربانی در کوهبنان هستند.
از دیگر اقدامات این عالم والامقام احیای مراسم روضه خوانی خانگی در شهرستان کوهبنان بود؛ به گونهای که در دهه اول محرم در منزلش منبر روضه و وعظ برقرار بود و عصرها هیئتهای سینه زنی و زنجیر زنی از جای جای شهر کوهبنان و مناطق اطراف نظیر جور، ده علی، فیدکوییه، افزاد، شکر آباد، موری آباد، فیض آباد و طرز خود را به مراسم سید و سالار شهیدان میرساندند.
از دیگر خدمات این مرد الهی احیای شبهای قدر و پذیرایی از روزه داران با نان جو و خرما، توزیع نهار در روزهای تاسوعا و عاشورا در بین عزاداران، ترویج فرهنگ همدلی و نوع دوستی در بین مردم، برگزاری مراسم جشن ولادت ائمه، برگزاری جلسات روضه خوانی خانگی سه شنبه هر هفته در منزل خود، تهیه و توزیع سبد کالا و غذای گرم برای نیازمندان و… بود.